ibiza sport > alles over sport op ibiza
IBIZA SPORT  ibiza sport > alles over sport op ibiza

Ibiza Sport

Ibiza Sport bied een grote diversiteit aan sportfaciliteiten op Ibiza.
Aan het strand kun je allerlei verschillende watersporten beoefenen zoals: wakeboarding, water-skiing, sea-kayaking, paragliding, high-speed water fietsen en rubberboot rafting achter speedboten.
De prachtige zandstranden zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om te zonnebaden en te zwemmen en tijdens het zomerseizoen kun je ook op bijna elk strand beach volleyballen.

Natuurlijk vind je over het hele eiland verspreid volledig uitgeruste zeil- en windsurfing scholen en duikscholen zoals Sea Horse Sub-Aqua Centre een door Britten gerund PADI Resort en BSAC School gelegen aan de rand van het Cald Hort Marine Nature Reservaat die u naar de mooiste duiklocaties in dit gebied brengen, voor een absoluut onvergetelijke ervaring.
Een compleet overzicht van dit onderwerp vind je op de paginaís Duiken en Watersport waar je alle mogelijkheden vind om een sport op of in het water van Ibiza te beoefenen.

Er zijn uiteraard vele huurmogelijkheden voor zowel plezierjachten als zeilboten en catamarans, met of zonder schipper
. Kijk voor al het aanbod op de pagina Zeilen & Windsurfen .
Zijn uw kinderen (of uzelf?) nog niet over hun watervrees heen of moeten ze nog leren zwemmen?
Ibiza Swim onder leiding van Ruth Osborn, geeft deskundige zwemlessen in uw eigen omgeving, maar maar ook kunnen wedstrijdzwemmers er terecht om hun techniek te verbeteren.
Het is zelfs mogelijk om individuele begeleiding op Ibiza te krijgen om uw sportprestaties te optimaliseren.

De meer avontuurlijke types kunnen hun hang naar opwinding bevredigen tijdens een ritje op een offroad motorfiets, trike, moped of quad.
Shlomo Bahalul bied met zijn
Allriders †een compleet off road programma waarbij een dagelijkse rit de motorrijders over de mooiste plaatsen van het eiland brengt. Ook organiseert hij met Allriders jaarlijks een avontuurlijke motorrijders tour door de Sahara.

Bowling, karting, trekking en andere meer avontuurlijke activiteiten zoals:†rotsklimmen, potholing, canyoning, met een ultralicht vliegtuigje de lucht in, hang gliding en in een heteluchtballon varen, je vind het allemaal op ibiza.
Paintball kun je beleven met PAINTBALL LOUNGE PARTY, een evenement aanbieder die zorgt dat je een geweldige dag doorbrengt in avontuurlijke omgeving.

Fietsen, mountain biking en wandelen bieden het hele jaar door optimale mogelijkheden om van de rust en schoonheid van het binnenland van Ibiza met zijn indrukwekkend mooie landschap, te genieten.
Er zijn ook meerdere tennisbanen voorhanden om een lekker partijtje tennis of badminton te spelen.
Paardrijden en zwemmen zijn meer traditionele activiteiten waar je samen met kinderen een paar uurtjes naar volle tevredenheid van kunt genieten.
Het eiland kent een basketbalclub en een paar atletiekbanen en er zijn meerdere hotels die zich vooral richten op sporters. Er zijn dan ook meerdere moderne en goed uitgeruste sport- en fitness centra waar je je dagelijkse oefeningen kunt voortzetten.

Ondanks de hoge temperaturen genieten meer en meer mensen van het spelen van 2 of 3 partijtjes golf op een de mooie golfbanen van Ibiza. Het is zo langzamerhand een van de belangrijkste sporten van het eiland geworden waar veel bezoekers kunnen genieten van een magnifiek landschap rondom en een fantastisch uitzicht. Het is er mogelijk een complete uitrusting te huren en om lessen te nemen.
Boek wel altijd van te voren om teleurstellingen te voorkomen.

Club de Golf Ibiza
-
27 holes, par 72 baan met oefenveld

Crta. Santa Eulalia del RŪo,
Ibiza, 7800 Ibiza
Tel: (+34) 971196118
Fax.: (+34) 971196051
- Ongeveer 7 km van Ibiza-STAD -
Club de Golf Roca Llisa
- 18 en 9 holes banen, betrekkelijk vlak met
† snelle greens -

Ctra. Jesus-Cala Llonga, Km.8,
Santa Eulalia, 07840 Ibiza
Tel: (+34) 971196052
Fax: (+34) 971196051

Paardensport, in alle variŽteiten, zijn de plaatselijke passie en de aanwezige racebanen brengen spanning en opwinding voor zowel bezoekers als de eilandbewoners.
Er zijn verschillende goed uitgeruste stallen en rijscholen op Ibiza waar je paarden en een volledige uitrusting kunt huren om een paardrijtocht door de prachtige omgeving te maken onder deskundige begeleiding.

HipÚdrom díEivissa Sant Rafel
SíHort Nou
Ctra. Sant Rafel a Santa Eulŗria
Tel: 971 198 561
Juli tot September - Racewedstrijden op zaterdagmiddag en op alle zondagen de rest van het jaar.
HipÚdrom de Sant Jordi
Carretera de líaeroport,
km 4. Sant Jordi.
Tel: 971 396 669.
Racewedstrijden gehele jaar zondagmiddag.
 
Ibiza 4 all, IBIZA SPORT - Alles over SPORT op Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org